top of page

Hoe maak je een memory box?

Een memory box of herinneringsbox is een fysieke box waarin je jouw meest waardevolle herinneringen en momenten bewaart. Het is een manier om verhalen vast te leggen en te bewaren zodat ze nooit verloren gaan. Hoe maak je dan zo’n box? Hieronder een aantal stappen zodat je zelf aan de slag kunt gaan.

Memory box maken baby overlijden familie

Stap 1: Kies de perfecte box/doos


De eerste stap is het kiezen van de box waarin je alle spullen gaat verzamelen. Dit kan een houten memory box zijn maar bijvoorbeeld ook een glazen memory box. Eerder schreef ik al een pagina over de voor- en nadelen van een houten of glazen memory box. Kies vooral een soort box die past bij jouw persoonlijke voorkeur.

Memory box maken baby overlijden familie glazen memory box zwart


Stap 2: Verzamel de herinneringen Nu is het tijd om je herinneringen te verzamelen. Ga door je spullen en selecteer die items die het meest betekenisvol voor je zijn. Klinkt makkelijk toch? Een memory box kun je vullen met wat je wilt. Denk na over de reden waarom je een box wilt maken en voor wie. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een memory box voor een baby, dan wil je misschien het geboortekaartje, de eerste kleertjes of de eerste foto samen bewaren. Maak je een memory box voor je ouders dan zal deze er anders uit zien. Denk aan een munt die je op een gezamenlijke vakantie hebt laten drukken, foto’s van hun samen, een recept die jullie vroeger samen maakten.


Memory box maken baby overlijden familie glazen memory box zwart

Ik geloof in het raken van alle zintuigen wanneer je een memory box maakt. Daarom bestaat een memory box van Box vol verhalen uit verschillende aspecten: - Parfum - ruiken - Foto’s – zien - Recept – proeven - Een tastbare herinnering – voelen - De video – horen

Op deze manier heb je een compleet verhaal om je herinnering zo goed mogelijk vast te leggen.


Stap 3: Maak het persoonlijk


Een memory box wordt nog specialer als je er een persoonlijk tintje aan toevoegt. Schrijf een brief aan je toekomstige zelf of aan degene die de box zal erven. Vertel waarom deze herinneringen zo belangrijk zijn en wat het verhaal erachter is.

Stap 4: Maak een video

Memory box maken baby overlijden familie usb voor video

Ja, deze is voor veel mensen optioneel maar voor mij een MUSTHAVE. Maak je persoonlijke video om de memory box compleet te maken. Dit is ongemakkelijk in het begin maar zo leuk om terug te kijken en vooral te luisteren. Je kunt nog meer herinneringen en verhalen kwijt in de video’s. Doe je dit zelf, dan kun je dit prima met je telefoon doen! Je hebt geen dure camera nodig want het gaat om wat je zegt en dat je de verhalen kunt delen. Echt waar, dit is de stap waar je geen spijt van gaat krijgen.


Stap 5: Bewaar en koester


Je kunt dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks de memory box aanvullen met nieuwe herinneringen. Bewaar de memory box op een speciale plek of geef hem aan iemand die je dierbaar is.


Een memory box is meer dan een doos met hebbedingen. Het is jouw of jullie verhaal met emotionele waarde. Geniet daar extra van. Wil je nou ook aan de slag met jouw eigen memory box? Box vol verhalen heeft ook complete memory box die je zelf kunt samenstellen. Wij zorgen voor alle spullen, jij maakt de box of je geeft hem als uniek en persoonlijk cadeau. Leuk om voor Sinterklaas of kerst te geven. Het perfecte moment van het jaar!
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page