top of page
Box vol verhalen glazen memory box uniek en persoonlijk cadeau.jpg

Houten vs glazen memory box

De voor- en nadelen op een rij.

Jouw herinneringen zijn schatten die je wilt koesteren en delen. Daarom is een memory box van Box vol Verhalen een geweldige keuze. Maar wat past beter bij jouw stijl en verhalen: een houten memory box of een glazen memory box? Laten we ze eens vergelijken.

De voordelen van een houten memory box:

 • Heeft een warme en klassieke uitstraling

 • Je kunt niet direct in de memory box kijken. Niet iedereen vindt het fijn dat je direct de herinneringen ziet. Denk bijvoorbeeld aan een herinneringenkist wanneer iemand is overleden. Dan wil je misschien niet direct de inhoud van de box zien de gehele dag.

 • De houten memory box is duurzaam en handgemaakt.

 • Minder fragiel. Stel je maakt een memory box voor jouw baby en je wilt deze over een aantal jaar aan je (niet meer zo’n) kleintje geven, dan is een houten memory box te bewaren. 

 • De houten memory box kun je laten graveren. Zo wordt het een nog persoonlijker en unieker cadeau. 


De nadelen van een houten memory box

 • Beperkt zicht: Anders dan een glazen box, biedt een houten box geen doorzichtigheid, wat betekent dat de inhoud niet zichtbaar is zonder de doos te openen. 

 • Gevoeligheid: Houten boxen kunnen verkleuren wanneer je deze te lang in zonlicht laat staan. Daarom ook altijd de tip om het op een schaduwplek neer te zetten. Dat is overigens ook beter voor de spullen die in de memory box zitten.

Houten memory box uniek en persoonlijk cadeau.jpg
Houten memory box uniek en persoonlijk cadeau.jpg
Boxvolverhalen-8.jpg

De voordelen van een glazen memory box

 • Heeft een moderne en elegante uitstraling

 • Door de transparantie van het glas biedt een glazen memory box ongehinderd zicht op de inhoud. Van alle kanten kun je dus jouw herinneringen bekijken. 

 • Het is een eyecatcher in huis. Want ja, de memory boxen worden prachtig gedecoreerd. Je kunt de inhoud van de box helemaal zelf uitkiezen dus je hebt echt een memory box naar jouw smaak.

 • Het houdt je verhalen levendig. Doordat je steeds naar de inhoud kunt kijken, blijf je herinnerend worden aan verhalen die je beleefd hebt. 

 

De nadelen van een glazen memory box

 • Kwetsbaarheid: Omdat het glas breekbaar is, moet je voorzichtig zijn met het plaatsen van de box om schade te voorkomen. 

 • Privacy: Als je herinneringen hebt die te persoonlijk zijn, kan een glazen box te gevoelig zijn.

Box vol verhalen glazen memory box uniek en persoonlijk cadeau.jpg
Glazen memory box uniek en persoonlijk cadeau.jpg
Glazen memory box uniek en persoonlijk cadeau.jpg

Kies de perfecte memory box voor jou!

 

Wat je ook kiest, of het nu hout of glas is, jouw verhalen zullen stralen in elke box. Het draait allemaal om het bewaren van je leven, je liefde en je lach. Een memory box is als een venster naar het verleden, ongeacht het materiaal. Dus, waar wacht je nog op? Kies jouw stijl en begin met het koesteren van die kostbare momenten!

Wil je jouw eigen memory box samenstellen en maken? Dat kan natuurlijk! Lees er hier meer over. Ook is het een prachtig, uniek en persoonlijk cadeau om te geven. Denk aan een kraamcadeau of wanneer jouw ouders zoveel jaar getrouwd zijn. 

bottom of page