top of page
Boxvolverhalen-21.jpg

Memory box Dementie

Dementie kan een uitdagende en emotionele reis zijn, zowel voor de persoon die eraan lijdt als voor hun geliefden. Onze missie is om tijdens deze moeilijke periode steun en troost te bieden door het vastleggen en koesteren van waardevolle herinneringen.

 

Wij geloven dat herinneringen de kracht hebben om vreugde, liefde en troost te brengen. Omarm de kracht van herinneringen. Samen kunnen we een verschil maken en de magie van herinneringen laten voortleven, zelfs in de meest uitdagende tijden.

Dit is voor jou als...

Je jouw eigen identiteit wilt behouden en verbonden wilt blijven met het verleden. Je begrijpt dat deze memory box meer is dan alleen een verzameling items. Het is een manier je levensverhaal te koesteren terwijl het jouw naasten de mogelijkheid geeft deel uit te maken van dit proces. 
Deze memory box is ook voor jou als je niet de nadruk wilt leggen op het hebben van dementie. Maar juist de momenten en herinneringen wilt vieren die mooi waren in je leven. 

Wat is een memory box Dementie?

Een memory box is een mooie manier om jouw meest dierbare momenten en herinneringen te bewaren. Het is een fysieke box waarin je belangrijke voorwerpen bewaart. Wat de toevoeging is van Box vol verhalen, is dat we jouw verhaal vastleggen op video. Tijdens een gesprek zetten we jouw of jullie verhaal op een onvergetelijke en professionele manier op beeld, waardoor deze momenten voor altijd worden vastgelegd en kunnen worden gedeeld met dierbaren.

Onze memory box Dementie is zorgvuldig samengesteld met het oog op de behoeften van mensen met dementie. De box bevat alles wat nodig is om een persoonlijke en betekenisvolle reis door het verleden te maken. Van het opnemen van een videoportret tot het toevoegen van persoonlijke briefjes, foto's en geliefde geuren. Onze dementie memory box is niet alleen een prachtig cadeau voor iemand met dementie, maar ook voor hun dierbaren en verzorgers.

Het ophalen van herinneringen is een waardevolle en therapeutische activiteit voor mensen met dementie. Het kan een positieve invloed hebben op hun welzijn, hun gevoel van identiteit versterken en kostbare momenten van vreugde en verbondenheid creëren. Het ophalen van herinneringen stimuleert ook de cognitieve functies en prikkelt de zintuigen. Het kan helpen het geheugen te activeren, aandacht en concentratie te verbeteren en de algehele mentale stimulatie te bevorderen. Het is een manier om de hersenen actief te houden en het degeneratieve proces van dementie te vertragen.

Bovendien kan het delen van herinneringen met dierbaren en verzorgers waardevolle momenten van verbondenheid creëren. Het roept emoties op, stimuleert gesprekken en biedt een platform voor het delen van levensverhalen. Onze box is een kostbaar instrument dat het welzijn en de levenskwaliteit van mensen met dementie ondersteunt, terwijl het ook een bron van troost en verbondenheid is voor hun naasten.

* Let op; het maken van een videoportret kan ook negatieve gevoelens met zich meebrengen daarom vind er een intensief kennismakingsgesprek plaats en zal er altijd naast de geïnterviewde en de interviewer, ook iemand anders aanwezig zijn. Dit kan een mantelzorger of familielid zijn.

Memory box dementie

Your story

Het maken van een memory box voor dementie is maatwerk. Hieronder vind je wat er allemaal in kan zitten, maar de memory box wordt volledig afgestemd op jou en jouw wensen.
 

 • Een memory box van glas of hout

 • Video:15 of 30 min interview op usb om herinneringen en verhalen door te nemen. Je kunt ook kiezen voor een videokaart ipv usb. Dat ziet eruit als een wenskaart en die hoef je dus alleen maar open te klappen en op play te drukken. 

 • Video: De video kan een interview zijn met 1 persoon (degene met dementie) maar er is ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld familieleden te laten spreken in de video.

 • Foto: 2 of 5 foto's afgedrukt die we op dat moment maken

 • Parfum: De geur die je kenmerkt wordt vereeuwigd in een mooie verstuiver

 • Brief: Een handgeschreven brief voor wie je de box maakt.

 • Eigen herinnering: Een klein aandenken dat belangrijk is om door te geven.

 • Edelsteen: Zelf uitgekozen edelsteen die aanspreekt qua betekenis.

 • Herinneringskaarten

Vanaf 395,-

* De prijzen gelden voor boekingen binnen een straal van 20 km rondom Eindhoven, 5642TE. Extra kilometers: €0,40 per km.
Graag publiceer ik foto's en video's op mijn website en social media. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, laat het me weten bij het boeken.

Prijzen kunnen afwijken wanneer er andere wensen zijn dan in dit pakket zitten. 

Er zijn ook mogelijkheden de pakketten uit te breiden

Natuurlijk zijn deze pakketten al fantastisch op zich maar misschien willen jullie nog meer. En dat kan! 

• Langere video
• Meer foto's

• Fotoshoot met familieleden
• Foto's afdrukken

• Favoriete bloem gedroogd in fotolijst

• Bordje van keramiek met daarop jullie favoriete quote

• Harmonicaboekje met foto's van de familie

18048530221343537.jpg
Onze werkwijze
De nadruk ligt niet op dementie maar op het vieren van het leven en het vastleggen van de mooie momenten. 
Nog meer voordelen
 1. Verbinding
  Door het delen van jouw verhaal voel je je meer verbonden met zowel jezelf als de lieve mensen om je heen. Het kan een gevoel van begrip, troost en erkenning geven, en een blijvende bron van vreugde vormen, zelfs in uitdagende tijden.
   

 2. Familiegeschiedenis
  Het vastleggen van verhalen en momenten op video zorgt ervoor dat de familiegeschiedenis wordt bewaard en doorgegeven aan toekomstige generaties. Het creëert een blijvende erfenis die kan worden gedeeld en gekoesterd door de hele familie.

   

 3. Sociale interactie
  Familieleden, vrienden en verzorgers kunnen deelnemen aan het proces van herinneringen ophalen, waardoor waardevolle gesprekken ontstaan. Het kan de communicatievaardigheden van mensen met dementie verbeteren en sociale isolatie helpen voorkomen.

   

 4. Hersenen te stimuleren
  Het terughalen van herinneringen activeert de hersenen en stimuleert cognitieve functies. Het kan helpen bij behoud van mentale scherpte en het bevorderen van geheugenprocessen. Dus voor jou is het een mooie manier om de hersenen scherp te houden in een
   onzekere tijd.
   

 5. Blijven vullen
  Ook nadat we de video hebben opgenomen, kunnen jullie de memory box blijven vullen met eigen herinneringen. Voor familieleden is dit een prachtige documentatie om te behouden.

Ik wil dit! 

Graag werk ik met je samen om jouw verhalen op video te bewaren. Heb je andere wensen dan wat er in de boxen zit of heb je nog andere vragen? Stel ze dan gerust via het contactformulier. Dan kijken we samen naar hoe we het voor jou zo waardevol mogelijk kunnen vastleggen.

17936490776202072.jpg

"Some days there won't be a song in your heart. Sing anyway."

Emory Austin

Mock Up Fashion Clothing Trendy Collection Business Product .png
Webshop

Naast onze prachtige herinneringsboxen en videoportretten hebben we ook een webshop. Hier vind je allerlei producten die te maken hebben met het vastleggen van herinneringen. Persoonlijke aandacht daar draait het om. Stil staan bij mooie momenten en bij de mensen om je heen. Neem gerust een kijkje! 

bottom of page