top of page

Wat doet geur met onze emoties en herinneringen?

Geur is een krachtige trigger voor onze emoties en herinneringen. Mijn moeder heeft nog het make-uptasje van mijn oma bewaard om die reden. Het ruikt naar oma en alle herinneringen van haar komen weer terug.

Even een stukje wetenschap; geur dringt door in ons limbische systeem, het emotionele centrum van de hersenen. Wanneer we een specifieke geur waarnemen, kan dit een emotionele reactie teweegbrengen of ons terugbrengen naar specifieke momenten uit ons verleden. Bijv, de geur van versgebakken appeltaart brengt je terug naar die gezellige familiemomenten in jouw kindertijd. Of zoals mijn moeder, de geur van het make-up tasje brengt haar terug naar oma. Geur is dus een krachtig hulpmiddel dat diepgeworteld is in ons emotionele en herinneringscentrum. Het heeft de unieke mogelijkheid om onze emoties te sturen en herinneringen nieuw leven in te blazen, waardoor het een waardevol onderdeel van onze persoonlijke geschiedenis is.


Daarom is het niet verrassend dat bij Box vol verhalen, we parfum als een essentieel onderdeel van de herinnering beschouwen. Parfum is niet alleen een geur; het is een krachtige herinneringsversterker. Het juiste parfum kan een diepe emotionele band creëren met de herinneringen die je in onze memory box vastlegt. Het biedt troost, brengt vreugde en roept zelfs een gevoel van vertrouwdheid op.


Als je in de toekomst de geur van het parfum uit je memory box ruikt, word je onmiddellijk teruggebracht naar de momenten die je hebt vastgelegd. Dit draagt bij aan de authenticiteit en levendigheid van je herinneringen. Het is een integraal onderdeel van mijn missie om herinneringen te koesteren en te delen, en ik geloof dat het de magie van de memory boxen versterkt.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page